Välj rätt storlek

Det finns en uppsjö av olika storlekar på fotoböcker. Tidigare var det vanligast med samma storlek som ett A4-ark men nu finns det även många andra roliga storlekar att välja mellan. Liggande A4 är generellt lättare att placera bilder i då man oftast har flest bilder som är i just liggande format. Liggande A4 passar även bra för olika typer av landskapsbilder.

Kvadratiska

Kvadratiska fotoböcker i storlekar runt 20×20 cm är ganska vanliga hos fotoboksleverantörerna, detta är en ganska behändig storlek och är enligt vår mening lite roligare än det uttjatade A4-formatet.

Stora fotoböcker

En fotobok i storleken 40×30 cm känns verkligen exklusiv. Har du fina, högupplösta foton kanske detta är storleken för dig? Kanske bröllopsbilder? Men smakar det så kostar det, räkna med cirka 500 kronor och uppåt beroende på papperskvalité och antal sidor.

Miniböcker

Vissa leverantörer erbjuder micro-fotoböcker. Det kan exempelvis vara i storleken 15×10 cm där det är lämpligt att ha en bild per sida, men även ännu mindre fotoböcker finns. Photobox har mini-böcker i storleken 7×9 cm. Du kan välja mellan 5 semitransparenta omslagsfärger som skyddar din minibok och det finns plats för totalt 31 bilder, dessa kostar endast från 69 kronor och är perfekta att alltid ha med sig.

Kommentarer inaktiverade.